Bergans / Men

Miendalstind Jacket

1 749.50  3 499.00

Lätt skaljacka i 2 ½-lagers vattentät, vindtät Dermizax®-material med 3D-baksida. 3D-baksidan gör plagget mjukare, flexiblare och ger bättre fukttransporterande förmåga. Funktioner som snedställda ventilationsdragkedjor under ärmarna ger dig möjlighet att reglera temperaturen efter aktivitetsnivå. Fast huva anpassad för klätterhjälm med integrerade justeringsmöjligheter för bästa skydd mot regn och vind. Smart placering av fickorna gör dem lättillgängliga även när du använder klättersele och/eller ryggsäck. Fickorna fungerar även som ventilation när de är öppna. Små tekniska detaljer som att axelsömmarna har flyttats bakåt till övre delen av ryggen för att höja komforten och förhindra slitage när du bär ryggsäck och dold elastisk justering i nederkanten gör Miendalstind till ett perfekt val för aktiv fjällsport. En lätt och packbara jacka perfekt att ha med i ryggsäcken vid plötsligt väderomslag.

Materialegenskaper
Vattentätt (vattenpelare: minst 20 000 mm), vindtätt och mycket lätt Dermizax®-material med 3D-baksida. Det här materialet är mjukare, flexiblare och ger en bättre fukttransport än en vanlig 3-lagers jacka. Orsaken är den nya 3D-baksidan som är en vidareutveckling av en 2 ½-lagers, där inte ett helt lager har limmats fast på baksidan av materialet. 2 ½-lagers skalkläder har inte riktigt samma slitstyrka som 3-lagersplagg. Vinsten ligger i en låg vikt och liten packvolym.

Huva
Fast huva med integrerade justeringsmöjligheter anpassad för klätterhjälm. 

Ventilation
Snedställda ventilationsdragkedjor under ärmarna. 

Fickor
Frontfickor i mesh så att plagget andas och ventilerar optimalt. Liten mobilficka inuti vänster frontficka. Frontfickorna är placerade så att de inte är i vägen för klätterselar eller höftbälte när man bär ryggsäck.

Övriga detaljer
Jackan är kortare fram än bak för att inte vara i vägen för höftböjaren. Axelsömmarna har flyttats bakåt till övre delen av ryggen för att höja komforten och förhindra slitage när du bär ryggsäck. Jackan är konstruerad för att ha plats för ett värmande lager under (dun/syntet). Förböjda armbågar för god rörelsefrihet. Extra vid öppning vid handleden för att få jackan över handskarna. Kardborrejustering i ärmslut. Dold enhands elastisk justering i underkant via frontfickorna. Förlängt ryggparti. Reflexdetaljer.

 

  • Material:2½-lagers Dermizax®: 100 % polyamid (nylon)
  • Storlek:S-XXL
  • Vikt:295 g (strl. L)

2½-lagers Dermizax®: 100 % polyamid (nylon)

20 ÅRS GARANTI

Nordic Native har livstidsgaranti på alla produkter som säljs via Nordic Native. Detta skyddar köparen från fel eller defekter i material- och/eller tillverkning, under produktens beräknade livslängd. Läs mer under våra villkor.

SE TILLGÄNGLIGHET

Välj storlek och färg för att se tillgänglighet

SNABBLEVERANS

Skickas inom 1-2 vardagar

STANDARDLEVERANS

Skickas normalt inom 5-7 vardagar

SPECIALLEVERANS

Skickas normalt efter 14+ vardagar

EJ TILLGÄNGLIG

Den här specifika produkten finns inte längre tillgänglig

INTE TILLGÄNGLIG

Den här specifika produkten finns inte längre tillgänglig

Du rekommenderar inte Du är inte imponerad! Du rekommenderar Du är imponerad Du rekommenderar starkt