Accessoarer för män

Många tänker att mode innefattar kläder. Men faktum är att det också kan vara accessoarer. Accessoarer är ett ord för den sortens mode där bland annat handskar, scarfar, skor, smycken, hattar och väskor ingår. Ordet accessoar kommer från det franska uttrycket “accessoire de mode” som på svenska översätts till “tillbehör till modet”. Man kan säga att accessoarer är det som ger en extra guldkant till kläderna du bär. Accessoarer går att köpa i butiker som säljer kläder. Det finns både de accessoarer som är lite dyrare och är gjorda i dyrare material, till exempel handskar, mössor & halsdukar i läder och cashmere, men det finns också de något mer budgetvänliga accessoarerna som är minst lika moderiktiga.

Det kan vara svårt att veta vilka accessoarer som finns och vilka som är mest moderiktiga. I det här inlägget får du därför lära dig mer om olika accessoarer som passar män.

Halsdukar och scarfar

Beroende på vilken årstid man befinner sig i så finns det olika varianter på halsdukar. Halsduken är oftast gjord i tjockare material och är till för att hålla oss varma när temperaturen börjar att gå mot minusgrader. Halsdukar är särskilt snygga att ha till en stilren rock. Välj halsduk efter vad som passar din vinterjacka bäst. Sedan finns det scarfar. En scarf brukar vara något tunnare och används mest som accessoar eftersom den inte värmer särskilt mycket. Det kan vara snyggt att ha en scarf till en öppen skjorta eller till en tunnare jacka på sommaren.

Hattar, mössor och kepsar

Ett sätt att dölja en dålig hårdag är att ha någon form av huvudbonad. Hattar är något som det bars mer av bland män förr i tiden. Men hattar är fortfarande stiligt och moderiktigt. På sommaren kan det vara praktiskt att bära en keps. Kepsar är både snygga och hjälper till att skugga ögonen från den starka solen. På vintern och hösten när det börjar att bli kallt ute kan en mössa vara en snygg accessoar men också vara värmande. Det finns många olika sorters mössor på marknaden att välja bland. När du väljer huvudbonad ska du välja den som passar dig och din stil bäst och matchar dina ytterkläder.

Bälte

Ett snyggt bälte kan både vara praktiskt och ge din utstyrsel den där extra detaljen. Bälten är oftast något många använder när de ska ha en något mer formell klädsel, till exempel på bröllop eller på ett viktigt möte. Det finns bälten i olika material och färger. Om du vill kunna använda ditt bälte till flera olika sorters byxor kan du välja ett säkert kort på färgen på ditt bälte, det brukar vara färgen svart.

Smycken

En annan sak som kan ge guldkant till din utstyrsel är smycken. Det finns flera smyckeskollektioner för män i form av armband och halsband. En annan sorts accessoar som kan räknas till smyckeskategorin men som också är praktisk är klockan. Med rätt sorts klocka kan du både hålla reda på tiden och hålla modet. Det finns flera olika sorters varumärken på klockor till olika priser.

marinate