Det bekväma modet präglar jeanstrenderna

Jeans är ett plagg som är rätt året om och som har en självklar plats i garderoben. Att investera i ett par riktigt snygga jeans är en bra idé. Då har du alltid något att ha på dig. Jeans är ett plagg och material som ständigt är inne och du kan variera modell, färg och varianter och alltid ha en snygg look.

Ett klassiskt plagg

Även om jeans är ett klassiskt plagg som alltid fungerar och hör hemma i allas garderober går det trender även där. Det har skett ett trendskifte i modevärlden där det bekväma modet har fått en allt större plats och det präglar även jeansmodet. Mer löst sittande jeans är numer det trendigaste du kan bära.

Baggy jeans och stuprörsjeans

Baggy jeans är något som har ökat i försäljning och stuprörsjeans fortsätter att dala, vilket tyder på att många anammar den här bekväma trenden som kommit. Baggy jeans ger ett avslappnat och coolt intryck. Det är snyggt att styla dem med en överdel som är mer figurnära, som exempelvis en polotröja eller ett snyggt linne. Spetsiga högklackade boots passar perfekt att bära till. Raka jeans är också trendiga och denna modell passar till allt. De kan kläs både upp och ner. Om du vill ge ett mer sobert intryck ska du satsa på raw denim. En ljusare tvätt som är mer sliten ger en mer avslappnad look.

Vida jeans är en modefluga 2023

Den bekväma jeanstrenden är ingen kortlivad modefluga. Vida jeans finns med när vårens kollektioner visas upp. Det ska vara mycket vidd i benen även 2023. Om du vill vara extra trendig ska du välja en modell med låg midja. Om du prioriterar bekvämlighet är jeans med en loose passform det du ska satsa på.

Ge dig ut på jakt efter favoritjeans

Men oavsett trender ska du satsa på en jeansmodell som du faktiskt trivs med. Du kommer att se bra ut i vilken jeansmodell som helst så länge du gillar dem. Ett par favoritjeans är svårt att hitta men när du väl har funnit dem kommer du alltid ha ett plagg som du gillar och klär i. Du kan såklart ha flera modeller i din garderob om du har flera favoriter. Det ena utesluter inte det andra. Trender är något som du kan ta inspiration ifrån men du behöver inte byta ut hela garderoben för att det kommer en ny jeanstrend.

marinate