Kvinnans basgarderob

Basplagg är klädesplagg som funkar bra ihop med andra, lite mer trendiga klädesplagg och som håller stilen från år till år. Att kombinera ett par vardagliga jeans med en elegant blus, en tuff skinnjacka och ett par snygga sneakers är ett sätt att nyttja sin basgarderob.

Ett annat alternativ är att bära en kritvit skjorta tillsammans med en figursydd svart kavaj, ett par ormskinnsmönstrade pumps och en färgglad scarf ihop med de klassiskt skurna jeansen.

Jeansen

Jeansplagg blir aldrig otrendiga, så det är lika bra att investera i flera par jeansplagg i olika modeller och färger. Minst ett par jeans med raka ben och normalhög midja bör finnas, liksom en knälång jeanskjol och en klassisk denimjacka.

Överdelarna

Basgarderoben bör innehålla minst en vit och en svart blus eller skjorta, en kofta eller två samt minst en kavaj, gärna figursydd. Svart, beige och marinblått är de tre viktigaste basfärgerna.

Klänningarna

Den “lilla svarta” är alltid rätt och går att kombinera i det oändliga. Investera gärna i en något mer romantisk klänning också, gärna blommig eller prickig och i omlott- eller maximodell. Halterneck och linnetyg funkar också bra.

Skorna

Ett par tvåfärgade ballerinaskor, vita sneakers, svarta eller djurskinnsmönstrade pumps och bruna eller svarta läderstövlar; där är basen för en kvinnas skor.

marinate