Manliga stilikoner

Prince

Hans fullständiga namn var Prince Rogers Nelson. Han föddes i Minneapolis 1958, och kom att bli en av världens mest inflytelserika och hyllade artister, musiker och stilikoner. Prince gjorde sig minst sagt känd genom sina extrema outfits, varav den mest ikoniska anses vara den han för alltid är förknippad med genom musikvideon “”Purple Rain””.

Connery

Sean Connery, alias James Bond, kom att bli tidlöst klassisk i sin stil, både som dubbelagent och som privatperson. Han blev den självupptagne dandyn personifierad och det spelade ingen roll om denne stilige irländare bar en skräddarsydd kostym, en cool motorcykeloutfit eller en proper cashmeretröja – han kunde bära upp vad som helst och fick det att se enkelt och självklart ut.

Poitier

1950-talets stora stilikon i Hollywood var Sidney Poitier. Han tog hela världen med storm då han som första svarta skådespelare någonsin vann en Oscar för sin huvudroll i “”Liljorna på taket””. Stilmässigt förknippas Poitier främst med perfekt skurna kostymer, men han var lika snygg i ett par upprullade Chinos, en snygg polotröja eller en enkel cardigan.

Brando

Med filmer som Linje Lusta, Apocalypse Now och Gudfadern i bagaget blev Marlon Brando dåtidens svar på en riktig “”bad-boy””. Han satte den vita tischan, de slitna Levisjeansen och den coola bikerjackan på kartan, och bröt därmed mot en rad mer formella stilideal.

Bowie

Modeikonernas modeikon. David Bowie bröt mot alla normer och tog det “”manliga modet”” till en helt ny nivå med sina galna hattar, hängslen, tajta klänningar och spandexdräkter. Hans alias Ziggy Stardust är för alltid förevigad i modehimlen som en av de största.

marinate