Mode för kvinnor

2019-års modetrender är gult, djurmönstrat, rostfärgat, grönt, skinnimitation och guld. Kostymen håller i sig, nu med en rak och oversized kavaj. Även maxiklänningen och blekta denimplagg står sig, medan huvudbonader som fjädrar, rosetter, scarves och stora hårspännen är en nyare trend.

Kamouflage, utility wear och workwear är rätt, liksom cykelbyxan, som är praktisk att ha under en vid, plisserad kjol eller klänning. Men hur ska man klä sig till en formell middag eller bröllopsfest?

Klädkod kavaj

– Den minst formella klädkoden som innebär klänning, kjol eller byxdress.

Tumregeln är att inte bära en hellång klänning.

Klädkod mörk kostym

– Nivån mitt emellan kavaj och smoking som innebär en knälång (minst) klänning eller ett tvådelat set med kjol och blus eller kjol och kavaj/jacka. Även en festligare byxdress funkar.

Tumregeln är att inte ha bara axlar, vilket är lätt avhjälpt med en fin sjal.

Klädkod smoking

Denna klädkod kräver en elegantare typ av klänning om den slutar strax under knäet, alternativt en enklare klänning om den är hellång. Axlarna kan vara bara eller täckta, det väljer man själv. Dock gäller alltid täckta axlar om man ska vistas i en kyrka.

Tumregeln är att inte välja en klänning som kan förväxlas med en frackklänning, som är den mest formella klädkoden som kräver en riktigt tjusig långklänning.

marinate