Mode på nätet

Digitaliseringen av samhället har gjort det möjligt för konsumenter att ta del av ett betydligt större utbud av mode. Idag finns det många aktörer som säljer modeplagg online. Här kan du läsa mer om några av de bästa digitala modebutikerna i Sverige samt vad du bör tänka på när du handlar på nätet.

Svenskt mode på nätet

Sverige har länge varit en pionjär inom mode med framstående företag som H&M, Acne och J Lindeberg. I takt med digitaliseringen har en rad nya och spännande aktörer dykt på på den svenska modescenen. Den svenska nätbutiken NA-KD har blivit en stor succé. Sedan starten 2015 erbjuder de modetrender till rimliga priser. De samarbetar med influensers och varumärkesambassadörer över hela världen för att alltid erbjuda spännande kampanjer och klädesplagg. När vanliga modebutiker har behövt stänga har NA-KD vuxit i raketfart de senaste åren. Deras strategi att erbjuda mode online utan fysiska butiker har visat sig mycket framgångsrik och företaget är ett av de 20 snabbast växande bolagen i Europa.

På grund av bolagets enorma succé är det intressant att ta del av NA-KDs koncept och strategi. Till en början sålde de främst andra varumärken, som till exempel Levis, Calvin Klein och Fila. Deras egna varumärke NA-KD växte snabbt i popularitet och idag är det de egna kläderna som är mest lönsamma för företaget. En stor del av succén beror på att de samarbetar med kändisar och influensers över hela världen. Det gör att de alltid har ny, spännande modekollektioner på deras sajt.

Handla kläder online från återförsäljare utanför EU

När du handlar kläder från återförsäljare utanför Sverige är det viktigt att tänka på var butiken är registrerad. Inom EU och i Sverige betalar du som konsument ingen tull på varorna, men om du klickar hem mode från återförsäljare utanför EU finns det risk att det blir dyrare än planerat. I och med Brexit gäller detta även för modesajter som är etablerade i Storbritannien. Enligt Tullverket ska du alltid betala moms när du beställer en vara från ett land utanför EU. Även tull och andra avgifter kan förekomma och dina produkter måste tulldeklareras. Det är viktigt att vara medveten om de olika avgifterna för att undvika att betala för mycket för sakerna.

marinate