Modet i träningskläder

Mode är något som rör sig genom alla typer av kläder och träningskläder är inget undantag. Här syns tydliga trender i färger och mönster men även olika skärningar och hur kläderna är utformade. Vissa trender böljar fram och tillbaka medan några sitter kvar starkt år efter år. Andra försvinner innan de knappt läggs märke till. Säkert är dock att modet i träningskläder intresserar många och det syns både hemma, på gymmen och i sociala medier.

Trender under 2020

En trend som varit stark de senaste åren är seamless-plagg – mjuka och sköna träningskläder som är lika bekväma hemma eller på promenaden som under träningspasset. De har ökat i popularitet och med tanke på den sköna passformen är det kanske inte så konstigt. En trend som skiljer sig lite från år till år är ofta färger. Just nu har till exempel mjuka toner i sand, beige, latte och espresso varit hett efterfrågade. Starkare färger och mönster finns alltid med i bakgrunden och ibland tar de klivet fram och ligger i modetoppen, men just nu har det varit mer fokus på de softare färgskalorna. Många vill även ha snygga träningstights med en matchande tränings-bh, eftersom det kan ge riktigt snygga och utmärkande outfits och är också populärt. En hel del av dagens träningskläder är ju även funktionskläder som exempelvis andas, transporterar bort svett och liknande. De här funktionerna finns att hitta både i underkläder, tröjor, tights och jackor vilket gör att du kan få ett skönt träningspass utan att drypa av svett efteråt. Den här typen av träningskläder ligger rätt stadigt i modetoppen och lär inte trilla ner på ett bra tag då många användare verkligen ser och känner fördelarna.

Hitta motivationen

Under 2020 har träning hemma ökat mer och mer medan gruppträningar och träning på gym har minskat en del på grund av rådande läge i världen. Det kan tyckas att hemmaträning inte skulle ställa så stora krav på vilka kläder som används men kanske är det just då som det blir extra viktigt att hjälpa motivationen på traven. Det kan kännas väldigt härligt att dra på sig sina nya träningstights och en snygg topp eller tränings-bh för att sedan köra sitt pass hemma i vardagsrummet. Även utomhusträning kan ibland behöva en extra puff i rätt riktning för att hitta motivationen, och då kan träningskläderna hjälpa till. Det sägs att man inte ska vänta in motivationen utan bara köra på ändå. Men om det trots allt är läge för en liten kick i baken för att komma igång så kan det hjälpa att botanisera bland trendiga och snygga träningskläder och hitta det som får ut just dig i spåret eller upp på motionscykeln där hemma.

marinate