Modet under 2000-talet

I början av 00-talet började en retrokultur växa fram och kända modedesigners fick sin inspiration ifrån klassiska 50- och 60-talsplagg. Basplagg varvades med mer personliga plagg och piffade med blingiga accessoarer.

Män intresserar sig allt mer för mode och stil

Mode för män blev allt hetare, vilket kan sättas i relation till mäns växande intresse för mode och stil i största allmänhet. Begrepp som hipster och metrosexuell spred sig snabbt. Rokokoinspirerad design och funktionalism är på tapeten igen, både när det gäller inredning och mode.

Olika trendsetters

som politiker, kungligheter, rockstjärnor, bloggare etcetera har stort inflytande på vad som återspeglas i butikernas skyltfönster, och numera finns det snygga och trendriktiga kläder i alla storlekar och överallt. Mycket tack vare den växande näthandeln.

Tillgängligheten har ökat drastiskt

Under 2000-talet har det blivit både enklare och bekvämare att shoppa kläder, inte minst via nätet. Det öppnar upp för bredare och bättre utbud, lägre priser fler ovanliga och personliga plagg. Det är också enkelt att jämföra priser tack vare den nya tidens jämförelsesajter som poppar upp som svampar ur marken.

Nutidens modeorakel stavas Kanye West, den kommersiella hiphopens fanbärare och omåttligt populär i många kretsar, inte bara inom hiphopgenren. I Wests eget märke “Yeezy” finns allt från löst hängande plagg till mer avskalade outfits.

marinate