Parfym är en stor del av modehusen

De flesta stora modehusen gör inte bara kläder utan släpper regelbundet nya parfymer. För många är det också en stor säljpunkt. En av de stora anledningarna till detta är att de allra flesta har råd att köpa en parfym eller två. Däremot är det inte många som vill eller har råd att köpa en dyr lyxväska från märken som Prada och Louis Vuitton. Därför lägger dessa modehus stort fokus på sina parfymer. Det ser man inte minst i kampanjer där de använder sig av kända skådespelare eller modeller. Det är inte ovanligt att deras reklamkampanjer för parfymer finns på billboards, som tv-reklam och i tidningar. Alla tävlar om att tillverka de populäraste parfymerna både för män och kvinnor.

Gucci ligger bakom flera kända parfymer

Gucci är ett anrikt italienskt modehus som grundades redan 1921. De är kanske mest kända för sina exklusiva väskor som syns på kändisar världen över men deras parfymer kommer inte långt efter. Det som kännetecknar parfymer från Gucci är att de är moderna men samtidigt romantiska. Många av dem har starka inslag av blommor och är härliga att bära både på sommaren och vintern. Några exempel på deras parfymer är Bamboo EdT, Flora by Gucci Emerald Gardenia, EdT och Made To Measure. De är perfekta som presenter eller när du själv vill unna dig något riktigt fint.

De kändaste parfymerna genom tiderna

När man rankar de populäraste och kändaste dofterna genom tiderna så kommer nästan alltid Chanel No.5 på första plats. Det är en ikonisk doft som användes av Marilyn Monroe. Den doftar dock väldigt speciellt så det är inte alla som gillar den. Men oavsett var du står så finns det ingen parfym som slår denna när det kommer till riktiga klassiker. En annan parfym som ofta nämns är Yves Saint Laurent Opium som var väldigt speciell när den lanserades 1977. Då var det inte lika vanligt att använda sig av frukter i parfym som det är idag. Om den hade släppts idag hade den nog inte fått lika mycket uppståndelse så man kan säga att den var före sin tid. Det är också något med namnet som är väldigt mytomspunnet och som gör att man höjer på ögonbrynen lite extra. Därför hamnar den också på listan över de kändaste parfymerna.

marinate