Trendiga fritidskläder

Svenskarna är ett naturälskande folk och de senaste åren har friluftsliv seglat upp som en av de trendigaste fritidsaktiviteterna. I takt med att allt fler väljer att semestra inom Sveriges gränser är det fler som väljer att vandra eller vistas i skog och mark. Närheten till naturen och frisk luft ger välbefinnande och harmoni. För att upplevelsen ska bli optimal är det viktigt att klä sig rätt. Här kan du läsa mer om hur du bäst väljer fritidskläder när du ska ut i naturen.

Rätt kläder för rätt väder

Ordspråket Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder stämmer mycket bra när det kommer till friluftsliv. Det svenska vädret är ombytligt och kan snabbt skifta från strålande sol till isande kyla och regn. Därför är det viktigt att du planerar din vistelse i naturen genom att planera dina kläder. Hos ITAB Outdoor hittar du snygga och funktionella fritidskläder som passar alla väderlekar. Sedan starten 1980 har de erbjudit prisvärda, funktionella och snygga fritidskläder för dam, herr och barn. Här hittar du bland annat friluftsjackor, underställ, jaktkläder, regnkläder, skor, accessoarer och annat som behövs för en längre vistelse i naturen. Med ett utbud på över 100 000 varor finns det trendiga friluftskläder för alla smaker. Du beställer snabbt och enkelt online och dessutom får du 30 dagars öppet köp.

Det är viktigt att välja rätt sorts kläder och rätt material när du vistas i naturen. Det svenska vädret kan bjuda på kyla, hetta, regn, snö, hagel och stekande sol. Därför bör du välja kläder efter olika sorters väder. Välj fritidskläder i bra material som ser till att hålla kroppstemperaturen på en jämn nivå. Bambu och ull är två material som är mycket bra i funktionskläder. Båda materialen fungerar året om eftersom de är fuktreglerande. När det är kallt på vintern hålls kroppen varm. När det är varmt på sommaren ser den här typen av material till att kroppen hålls sval. Tack vare materialets absorptionsförmåga kan understället i ull eller bambu transportera bort svett från kroppen, vilket minskar risken för att du blir för varm eller kall. Använd alltid fuktavledande material närmast kroppen. Hos ITAB outdoor hittar du ett brett sortiment av ull- respektive bambukläder.

Rätt kläder för rätt aktivitet

Friluftsliv har blivit en mycket trendig aktivitet som allt fler svenskar fått upp ögonen för. Det är dock viktigt att komma ihåg att det krävs rätt kläder för den specifika aktiviteten. Undvik att gå ut och vandra i yogakläder eller platta Converse. Se till att välja ett par bra vandringskängor och kläder som är lämpade för aktiviteten. Idag finns det ett stort utbud av trendiga friluftskläder vilket gör att du kan vistas i skog och mark utan att göra avkall på stilen.

marinate